Over mij

Mijn foto
Reizen | wandelen | hardlopen | MTB trek- en toertochten | foto's | routes | natuur |lekker eten | werken in het buitenland

vrijdag 14 mei 2010

Spargel am Himmelfahrt


Hemelvaartsdag, zwaar bewolkt, 9C, 45 km


"Goedemorgen heren, waar gaat de reis naar toe?" vraag H aan de twee senioren die voor ons fietsen. Beide op een randonneur met twee kleine tasjes aan de bagagedrager. "Naar Bregenz, Bodensee", zegt de achterste van de twee. "O ......" hoor ik H zeggen, en dan blijft het even stil.

Wij bevinden ons op een mooi paadje langs de Roer, bij Roermond in de buurt. Ook op de fiets, maar niet onderweg naar Oostenrijk. We zijn gestart in Posterholt, klein dorpje, énorme kerk, in de buurt van Roermond. Het is koud maar gelukkig (nog) droog en windstil. Het terras bij de boerderij met het bordje 'boerengolf' is uitgestorven, maar de boer wil ons best een kopje koffie inschenken. "Zelfs de koeien vinden het te koud" ......denk ik op te maken uit het Limburgs ..... "normaalgesproken gaan ze graag 's ochtends naar buiten, maar nu niet hoor".

De route voert ons door Zuid-Limburg en Duitsland en gaat in het begin langs de Roer (Rur). Bij Luchtenberg verlaten we de rivier en gaan we via een klein stukje verharde weg van het dorp de bossen in van Natuurpark Maas-Schwalm-Nette. Prachtige bossen, pittige klimmetjes, en af en toe een heel buitenlands aandoend dorpje. Bij een piepklein Mariakapelletje, ergens zomaar in het bos, maken we een kleine stop. Er branden heel veel kaarsen binnen.

We zien geen wild onderweg, maar wel een knoert van een "boom"kever, hier en daar wroetplekken van wilde zwijnen, en veel vossensporen. Kunnen ook wolvensporen zijn. Waarschijnlijker is dat het hondensporen zijn, maar dat is niet leuk genoeg.

De route voert ons verder langs de Effelder Waldsee, een kraakhelder bosmeertje, en nog een mooi klein kronkelend riviertje. Via Vlodrop (drop? waarom niet dorp?) komen we plotseling weer in de bewoonde wereld. Er is een soort Hemelvaarts-braderie-markt aan de gang en iedereen loopt rond met een zak asperges.

Na Vlodorp rijden we nog over wat asfalt en over wat bosweggetjes weer richting Posterholt.
Het was een prachtige route.

Geen opmerkingen: