Over mij

Mijn foto
Reizen | wandelen | hardlopen | MTB trek- en toertochten | foto's | routes | natuur |lekker eten | werken in het buitenland

vrijdag 24 februari 2012

Hulpmiddelen

Wandelen
Afstand: 18 km
Route: wordt beschreven als zwaar.
Wandeltijd 3,5 uur
Weer: regen, temperatuur +5C
 Foto: geen, vanwege geen uitzicht

Als ik de gordijnen openschuif, zie ik wel dat het dag is, maar verder zie ik niets. Blijkbaar is de wolk waarin we gisteren zaten nog niet weggewaaid. En uit die wolk valt nu trouwens ook hele fijne miezer regen. Heel fijn, maar niet heus. Ok, wat gaan we nu doen, skiën, langlaufen of wandelen? Skiën lijkt me niet fijn met dit weer. Langlaufen en wandelen trouwens ook niet. Omdat H nog nooit geskied heeft, en dit misschien niet de meest ideale omstandigheden zijn om het eens uit te proberen, laten we deze optie varen. We zetten in op langlaufen, maar de loipes blijken totaal verijst te zijn. En omdat H ook nog nooit gelanglaufd heeft en etc etc gaan we wandelen. Omdat dit ook niet de meest ideale omstandigheden zijn om te wandelen (te weinig sneeuw om met sneeuwschoenen te lopen en te veel ijs om zonder ijzers te lopen) gaan we eerst het dorp in om iets met spikes te zoeken. Na drie keer de hoofdstraat heen en weer te hebben gelopen komen we op aanraden van een buitensportwinkel uiteindelijk uit bij een winkel in hulpmiddelen. Hulpmiddelen! Zoals in rollators en trippelstoelen! Voor stoere buitensporters zoals wij!

De dame in de hulpmiddelenwinkel is, zoals iedereen hier, bijzonder vriendelijk. We moeten vooral plaatsnemen op een aanpasstoel want zij wil ons heel graag helpen met het aanpassen van de hulpmiddelen. Zij trekt de rubber matjes met spijkers om onze schoenen heen en klaar.

Buiten blijkt al heel snel dat deze spikes het lopen heel gemakkelijk maken. We verdwijnen snel het bos in en laten de drukte achter ons. Hier en daar horen we wat vogels, maar omdat de wolk er nog steeds hangt, zien we ze niet. Er komt trouwens ook nog steeds regen uit de wolk.
De route slingert omhoog en omlaag door het bos, prachtig, ook zonder uitzicht. We komen niemand tegen, maar dat kan aan het weer liggen. Twee keer kruist ons bospad een skihelling. Bij skihellingen en liften horen ook Stubes. Van de eerste Stube maken we dankbaar gebruik (heisse Choco und Bratwurst), bij de tweede hadden we iets met Glühwein in gedachten maar vanwege de enorme drukte binnen krijgen we de deur niet eens open. Goh, jammer. Maar niet heus.

We lopen  relaxed verder, in de regen.

Geen opmerkingen: