Over mij

Mijn foto
Reizen | wandelen | hardlopen | MTB trek- en toertochten | foto's | routes | natuur |lekker eten | werken in het buitenland

zondag 13 februari 2011

Pinda-chocolademuffins

Vandaag geen mtb- of wandelroute maar een recept voor muffins. Makkelijk mee te nemen in de rugzak en goed 'trailfood'.

voorbereidingstijd: 15 minuten
bereidingstijd: 20 - 25 minuten
250 g zelfrijzend bakmeel
80 g rietsuiker
250 gr fijngehakte pure chocolade
1 ei
250 g pindakaas met stukjes noot
2 el aardbeienjam
60 gr boter, gesmolten
extra boter of olie om in te vetten
2,5 dl melk
bakvorm voor 12 muffins
  • verwarm de oven voor op 180C. Bestrijk de bakvorm voor 12 muffins met gesmolten boter of met olie. 
  • Doe zelfrijzend bakmeel in een grote kom. Voeg suiker en chocolade toe en maak een kuiltje in het midden. Meng ei, pindakaas, jam, boter en melk en voeg dit mengsel toe (niet te veel mengen). 
  • Verdeel het mengsel over de bakvorm. Bak de muffins 20 - 25 minuten of tot een vleespen die je er in het midden uitsteekt, schoon uitkomt.
    Maak de muffins in de vorm los, laat ze 10 minuten staan en laat ze afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen: