Over mij

Mijn foto
Reizen | wandelen | hardlopen | MTB trek- en toertochten | foto's | routes | natuur |lekker eten | werken in het buitenland

maandag 21 maart 2011

Boeren omelet
















Vorig jaar maakten H en ReizigerC een mooi mountainbike rondje door midden Nederland.
Met een Bob Ibex fietsaanhanger, tentje, eenpitsbrander en twee opvouwbare zitflappen fietsten we over MTB routes bij Amerongen, Oosterbeek, Velp en Lochem en over veel onverharde fietspaden en grindwegen. We kampeerden bij de boer, en op natuurcampings. 

Eén van de mooie plekjes waar we kampeerden was boerderij Den Hoek, in Wilp-Achterhoek. De boerderij maakt kaas, (karne)melk, yoghurt en nog veel meer lekkers uit eigen stal, en alles is te koop in de boerderijwinkel.

Vandaag post-actueel een recept van ingrediënten die je op de boerderij koopt en waarvan je in de éénpitsbrander een heerlijke omelet maakt.

eieren
tomaten
ui
harde worst
boter
op de boerderij gebakken
volkorenbeschuit
Betuw's witbier
boerenyoghurt met abrikozen

Snipper de ui en bak in wat boter.
Snij de tomaten en de helft van de worst in kleine stukjes en bak even mee.
Eet de andere helft van de worst als borrelhap.
Breek de eieren boven de pan met ui, tomaten en worst en laat bakken tot het ei gestold is.
Lekker met volkorenbeschuit.   

H dronk een witbiertje uit de Betuwe erbij en ReizigerC at als toetje een halve liter boerenyoghurt met abrikozen.

Geen opmerkingen: