Over mij

Mijn foto
Reizen | wandelen | hardlopen | MTB trek- en toertochten | foto's | routes | natuur |lekker eten | werken in het buitenland

woensdag 12 juni 2013

Ihlara - Soganli



We dalen af in het dorpje naar de kloof waar de rivier de Melendiz door stroomt, om de tocht van gisteren voort te zetten. Onderweg komen we langs huisjes waar koeienmest buiten ligt te drogen. De gedroogde mest wordt gebruikt om de kachel te stoken waarmee de huiskamer wordt verwarmd en waarop theewater wordt gekookt.

In de kloof lopen we heerlijk in de schaduw van knotwilgen. Af en toe komen we lokale bewoners tegen die op het land aan het werk zijn. Altijd worden we vriendelijk gegroet. Het pad is soms moeilijk te volgen en het gras en de brandnetels zijn af en toe manshoog. Maar eigenlijk is het gewoon almaar de rivier volgen.

Na een paar uur bereiken we het dorpje Ilisu. Bij het theehuis naast de moskee zitten mannen thee te drinken. Een ervan spreekt ons in vloeiend Duits aan. Hij heeft een aantal jaar in Hannover gewoond, en rechten gestudeerd. Hij vertelt met een grijns dat hij zijn studie niet afgemaakt heeft, wat illegale klusjes heeft gedaan en 5 jaar in de bak heeft gezeten. Daarna ging het de goede kant weer met hem uit en nu renteniert hij in Turkije. We moeten van hem ook echt even de dorps-Hamam van binnen bekijken. Die heeft geneeskrachtig water.

Na wat soda's uit de dorpswinkel gedronken te hebben, vervolgen we onze weg. Deze keer over de muur van een lange irrigatiegoot. Af en toe cirkelen roofvogels boven onze hoofden, en kruist een hop of slang onze weg.

Als de route ons uit de kloof omhoog leidt, wordt het pad onduidelijk en moeten we op het kompas onze richting bepalen. Zonder problemen vinden we de brug waar we moeten afbuigen en waar we het graspad langs een andere rivier moeten volgen. Alleen ligt daar een hele grote hond te slapen. Zo een die de schaapskudde bewaakt tegen wolven. Zo een die je niet wakker wilt laten schrikken. Gelukkig is zijn baasje ook in de buurt en na wat gebarentaal van onze kant maakt hij zijn hond wakker en leidt hem van ons weg. De hond volgt als een mak schaap.

Na 7 uur lopen bereiken we Cardak, waar Irfan ons in het theehuis zit op te wachten. Irfan brengt ons in zijn taxi naar Soganli, onze slaapplaats van vandaag.

Geen opmerkingen: