Over mij

Mijn foto
Reizen | wandelen | hardlopen | MTB trek- en toertochten | foto's | routes | natuur |lekker eten | werken in het buitenland

zondag 1 mei 2011

Fietser de Vlaming

Technische details etappe Ardales - El Chorro

afstand: 15,8 km
hoogteverschil: 515 m
fysieke moeilijkheidsgraad: gemiddeld
technische moeilijkheidsgraad: hoog
asfalt: 3,5 km
trail: 10,7 km
bergwandelpad: 1,6 km

Tijdens de lunch op het terrasje in Ardales overleggen we wat we doen met de middagetappe. Die gaat door de Sierra de Aguas en is heel mooi maar door de loodrechte afdaling naar El Chorro technisch ook moeilijk. Ondertussen is het ook weer gaan regenen, wat de afdaling alleen nog maar gladder zal maken. Maar ja, een pijlsnelle afdaling is ook wel heel erg leuk. Lastige keuze dus. Het Transandalus Roadbook geeft aan dat asfalt weliswaar niet tot ethiek van de Transandalus behoort, maar dat de alternatieve route naar Ardales over het asfalt wel aantrekkelijk is en de contouren van het Guadalhorce stuwmeer volgt. Tja, dan toch maar een keer een stukje asfalt.

En inderdaad, het is een mooie route. Weinig autoverkeer, en constant uitzicht op een mooi meer. We merken dat fietsen op asfalt, ook al is het bergop, een eitje is vergeleken met onverhard fietsen.
Halverwege een klimmetje komen we uit tegenovergestelde richting een bicigrino (fietspelgrim) tegen. We begroeten elkaar en maken een praatje. Hij blijkt Vlaams te zijn en bezig met een 10 weekse tocht door Spanje, en (onder andere) onderweg naar Santiago de Compostella. Ik wil eigenlijk zijn naam vragen en een foto van hem maken, maar daar ben ik natuurlijk weer te verlegen voor. Ik noem hem dan maar Fietser de Vlaming, respectvol bedoeld.

De route gaat verder door een nauwe kloof. Steile rotsen torenen aan weerskanten boven ons uit, geweldig! het landschap is hier totaal anders dan bij El Burgo en Ardales.
Als de kloof wijder wordt, duikt El Chorro op. Het gehucht bestaat uit minder dan 10 huizen, een station met een zeer beperkte dienstregeling en een sfeervol hotel-restaurant. Het uitzicht vanaf het  terras van het hotel is werkelijk fantastisch. Een prima plek om de dag te eindigen.

2 opmerkingen:

joep en monique zei

Buenas dias,
Un saludo de Alicante. Het is een beetje moeilijk om het verslag via. Je telefoon te volgen. Desalniettemin een geweldige impressie. Op dit moment komen de eerste drumbands voorbij voor de viering van 1 mei (dat doen we dan op 2 mei). En vannacht tot 5 uur la fiesta de Santa Cruz (op straat). Ik denk of hoop dat het bij jullie iets rustiger is
Gr.
J en M

ReizigerC zei

Hola J y M! wij zitten op dit moment in een hotel bij te komen van voorlopig de laatste Transandalus etappe. Het is vanwege de klei niet meer fietsbaar. Hier is het ook niet echt rustig. Vanaf de eerste verdieping van het hotel komen geluiden van Hooligans die in de weer zijn met betonmolens en shovels, maar het schijnt gewoon een feest te zijn want er wordt ook gezongen.