Over mij

Mijn foto
Reizen | wandelen | hardlopen | MTB trek- en toertochten | foto's | routes | natuur |lekker eten | werken in het buitenland

woensdag 15 september 2010

Corteconcepcion - Aracena - Fuenteheridos

Woensdag 15 september
Technische details route Corteconcepcion - Aracena:
16,44 km waarvan 0 asfalt, en veel stijgen en dalen
zonnig, ongeveer 35 C

Bij het wegrijden uit Corteconcepcion snap ik wat er bij de vorige etappe bedoeld werd met "2% niet te fietsen". Het stuk van Corteconcepcion naar Aracena hoort namelijk eigenlijk bij de etappe van gisteren en voert over een oude camino. In de beschrijving van dat gedeelte staat: "...follow the signs to the old camino towards Aracena. The climb along the stone-surfaced track between stone walls is a bit of a test of stamina and technique...." Dat is zacht uitgedrukt. Ik moet bijna het hele stuk lopen en dus sjouwen met de fiets (met tassen). Mijn humeur daalt bij elke meter die ik klim, maar dat trekt snel weer bij in Aracena (jawel, weer een pueblo blanco) als we op een terrasje zitten. Aracena heeft een mooi kasteel, maar dat ligt heel hoog, en het terrasje ligt heel laag, en we hebben nog moeie benen van gisteren, en we 'moeten' nog een heel stuk vandaag..... We laten het plan, om het kasteel te bezoeken, dus snel varen.

Na Aracena gaat de weg verder door bos met kurkeiken en olijven. Eerst lekker naar beneden, maar het lijkt of je daar altijd voor gestraft wordt want daarna volgt weer een stevige klim. En alles onverhard. Soms is het pad zo smal dat je met fiets en zijtassen verstrikt raakt in de dichte begroeing en dus nog langzamer vooruitkomt dan al het geval was.

In Los Molines stoppen we bij het dorpsplein en smeren we een broodje. Het begint een klein beetje te bewolken, waardoor het een beetje minder warm wordt. Best wel lekker dus.

Na Los Marines volgt weer een stevige klim, een enorme afdaling, weer een stevige klim en via een voetbalveld staan we opeens in Fuenteheridos. Dat blijkt een heel gezellig dorpje te zijn, beroemd vanwege zijn bron met twaalf stralen. Omdat ze er ook veel cola en bier hebben, en veel tapas, en vooral omdat we geen zin hebben om verder te fietsen, besluiten we dat we voor vandaag genoeg hebben gefietst.

Geen opmerkingen: