Over mij

Mijn foto
Reizen | wandelen | hardlopen | MTB trek- en toertochten | foto's | routes | natuur |lekker eten | werken in het buitenland

woensdag 10 augustus 2011

Kalalau Trail

Lengte: 13 km, 6 uur
Hoogteverschil: 350 m
Weer: 30C (dat is het altijd hier overdag), stevige wind
 
Via een korte binnenlandse vlucht zijn we van Oahu ['oowaahoe'] naar Kauai ['kewaai'] gevlogen. We verblijven in het Aloha Beach Hotel. Beslist geen verkeerd hotel. En vandaag is een lang gekoesterde wens van mij in vervulling gegaan, namelijk het lopen van de Kalalau trail, aan de Na Pali kust. Het gevolg daarvan is dat ik nu wezenloos boven het toetsenboard hang. Maar ik loop vooruit op de zaken.

Kauai staat bekend als de Garden Island. Je rijdt hier werkelijk rond in een tropische tuin. Groener dan groen overal om je heen, zo ook op de trail. De rit naar het startpunt van de trail is ruim een uur, en het is gelijk een prachtige sightseeing. De gehuchten aan de noordkust (Princeville, Hanalei) zijn schilderachtig en supergezellig.

De trail begint bij Kee Beach (prachtig strand) en slingert langzaam omhoog door de jungle. Af en toe
opent de begroeiing zich en heb je een prachtig uitzicht op de zwembadtegeltjesblauwe zee. Na een uur bereiken we Hanakapiai beach, een hagelwit strandje met woeste golven en levensgevaarlijke onderstroming. Maar om daar te komen moeten we eerst de rivier oversteken. Kniediep door fris water of balancerend over grote keien.  Daarna buigt de trail linksaf naar de Hanakapiai watervallen. Vanaf dat punt wordt de trail een stuk lastiger. Veel grote keien, modder, smalle stukken en natte rotsen. Ook volgen nog een paar riviertjes om over te steken, maar die zijn een stuk rustiger en smaller dan de eerste bij Hanakapiai beach.
Plotseling duikt tussen de begroeiing de waterval op, prachtig! We moeten nog een flink stuk lopen om bij de voet van de waterval te komen. Als we bij een poeltje komen, wat pauzetechnisch precies goed uitkomt, doen we de rugzakken af en eten de belegde broodjes en muffins van de Safeway op (tip: neem een customer savings card, bespaart je een heleboel dollars). Ik geloof die waterval wel, ik vind het prima hier.

De terugweg is precies hetzelfde als de heenweg, maar dan andersom. En omdat je toch de hele tijd naar je schoenen moet kijken omdat je anders omvalt, merk je daar niets van.

Het is warm, vochtig en druk op de trail. Na precies 6 uur zijn we weer terug bij het beginpunt. Totaal gesloopt. Bij de campground van Kee Beach staat een soort camper waar schaafijs wordt verkocht (shave ice). Dat maakt weer een boel goed.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Tjonge, dat is nog eens iets anders dan Frankrijk of Spanje. Leuke verslagen weer. Veel plezier en geniet er met volle teugen van.
De groeten van Michel

Lia zei

Hoi!
30gr wat een zaligheid....idd ff wat anders dan de regen in Spanje...tegeltjesblauwe zee...het is dus echt waar ;-D
Genietse!
Groetjes,
Lia

Marieke zei

Oooo, wat klinkt dit heerlijk!

ReizigerC zei

Dank voor jullie leuke reacties! Ondertussen zitten we op Maui, in een zeer kleurrijk hotelletje...... verslag volgt.