Over mij

Mijn foto
Reizen | wandelen | hardlopen | MTB trek- en toertochten | foto's | routes | natuur |lekker eten | werken in het buitenland

zaterdag 13 augustus 2011

Maui, Lahaina

Vanochtend hebben we Kauai [ka-wah-ee] verlaten en zijn we naar Maui [mow-ee]gevlogen. Dat is een compleet ander eiland, veel droger, een beetje drukker en toeristischer. Veel grote Amerikaanse auto's met erg glimmende velgen en surfboards achterin de laadklep. Het wordt omschreven als het eiland dat het meest op het vaste land van de Verenigde Staten lijkt.

Als H linksaf wil slaan naar wat ons hotel zou moeten kunnen zijn, roep ik verschrikt uit “Nee! Als dat het maar niet is!” Maar het is het wel, een klein houten U-vormig gebouwtje, twee hoog, met een enorme chaos aan planten, parafernalia en wat nog meer. In de U bevindt zich de tuin met veel tropische planten, en een ingenieus systeem van afwasteiltjes en plantenbakken met vissen erin, of kroos.
Maar bij nader inzien valt het niet alleen mee, het is zelfs reuze gezellig. Onze kamer bijvoorbeeld, heeft een keukentje met koelkast, en dat is erg prettig. In de koelkast, en ook in de keukenkastjes, staat nog van alles van de vorige gasten. Rietsuiker en light ranch dressing in de koelkast. En creamy peanut butter, aloha soya saus en steak saus in de keukenkastjes, naast een monopoly spel, scrabble en de gebruiksaanwijzing voor Yahtzee. Dit lijkt heel erg op Christmas Island, en daar bewaar ik hele goede herinneringen aan.
In de badkamer hangt boven de wc een plastic ukelele, met bloemenkrans. En de wc rol hangt in de linnenkast, maar dat geeft niet want er zit toch geen deur voor. De schemerlampen in de slaapkamer bestaan uit twee hula danseressen onder een lampenkap. Met een bloemenkrans erover heen. In de huiskamer staat de mannelijke variant: een man met bloemenkrans, in zwembroek tegen een surfplank, met een lampenkap op zijn hoofd. Met daaroverheen weer een bloemenkrans. O ja, en op het bed ligt een turkooizen pluchen zeeschildpad. 
Ik krijg opeens een heleboel inspiratie voor thuis.

2 opmerkingen:

joep en monique zei

Heb je nu dan eindelijk de serenade gehad?

ReizigerC zei

Serenade was eigenlijk vanavond, in Ranch Restaurant, Hana. Allemaal locale musici, van Jimi Hendrix sound-alike tot ukelele gigant.(En dan gigant zowel letterlijk als figuurlijk. En dat figuurlijk dan weer letterlijk) Geweldig!